Szeretettel köszöntünk minden Látogatót itt, a Szent Mihály Főplébánia honlapján, Dunakeszi címer templomából, az 1756-ban felszentelt Szent Mihály templomból. 

Ez a név - héberül „Michael” - tulajdonképpen egy felkiáltás, ami azt jelenti „ki olyan, mint az Isten”, vagyis, hogy senki halandó nem mérhető össze Istennek az erejével. Ezért az értelmes teremtmény egyetlen logikus következtetése a hit, az Istenbe vetett bizalom. Ebben a döntésben példát vehetünk a tisztán szellemi lények, az angyalok véglegesen meghozott pozitív állásfoglalásáról. Teljesíteni Isten parancsait és hallgatni az ő szavára, ebben nyújt segítséget ez a közösség és ez a honlap, vagyis hogy mindenki megtalálhassa, hogy ő személyesen hogyan tudná meghallani az Isten szavát. 

Ennek az egyházközségnek azt gondolom három erőssége van:  az első, hogy itt erős, spirituális élményeket, tapasztalatokat szerezhet az ember, különösen a kereső ember, a második, hogy erős közösségekre találhat, a harmadik pedig, hogy a tradíciók, a hívő ember Istenbe gyökerezettsége példáit találhatja meg közöttünk. 

Imádságos alkalmaink az Élő Jézussal való találkozásra és az elcsendesedésre nyújtanak lehetőséget. 

Ezen felül úgy gondoljuk, hogy minden korosztály megtalálhatja azt, amit keres nálunk: gyerekek csoportjai, ifjúsági csoportok, család és házas csoportok, felnőtt közösségek, keresők alkalmai, idősek találkozásai várják a nyitott szívű embereket. 

Végül a hagyományaink legerősebben az ünnepeink során jelennek meg. A Szent Mihály búcsú a máriás lányokkal, a körmeneteink, vagy az úrnapi sátorépítés mind-mind ennek kiváló példái. 

Ha valaki a tradícióinkkal szeretne megismerkedni, akkor keresse az ünnepi alkalmainkat a honlapon. Ha valaki közösséget keres, akkor keresse a számára megfelelő korcsoportot, vagy a megfelelő stílust. Ha valaki imádságos tapasztalatokra, spirituális élményekre vágyik, akkor keresse meg az imacsoportjainkat, vagy a lelkigyakorlatos alkalmainkat.

Egyszóval: Isten hozott/Isten hozta Kedves Látogató ezen a honlapon és reméljük, hogy személyesen is találkozhatunk!

                                                                 Dr. Farkas László és Ecseri Pál atyák

 

Szent Mihály Templom – Szent István utca 35.

Dunakeszi-Főplébánia – Szent István utca 41.